måndag 30 mars 2009

Fiske Resan!

Vi anlände i Västervik på torsdags kvällen kl 18:00. Det var bara att checka in och sen bar det av till affären för mat inköp. Allt var laddat för en toppen helg, det var bara en liten detalj som vi inte hade räknat med. Vädret! Vaknar fredag morgon och jag hör ett konstigt vinande utanför fönstret, va fan är det? Jag reser mig med glädje för att titta ut( är väldigt upprymd vi ska ju fiska) Jvla skit! Ja det blåser kraftigt och snöar rikligt, säkert 15-20 sekundmeter. Vågorna är alldeles för höga för att ge sig ut med båtarna, 1-1,5m. Hmmmm......
Så första dagen tillbringades till största delen inomhus över ett parti poker. Något som också är trevligt. Speciellt om man har whisky, öl och diverse godsaker att tillgå.

Dag två var dag ett´s raka motsatt, totalt vindstilla med dimma. Men båtarna åkte i med en jädra fart, för nu skulle det fiskas. Från 08:00 till 17:00 var vi ute. Vattnet låg på ca 1 grad, inga perfekta förhållande direkt. Men det brydde vi oss inte om, för hade vi åkt de förbenade 25 milen skulle vi fånga Gädda.

Vi lyckades bara lura några små snipor, knappast något att skryta med( lägger därför inte ut några fiskbilder) Nej det hade nog varit bättre att stannat hemma och fiskat i Blekinge och Ronneby skärgård. Här var det både varmare i vattnet och bättre väder. Men, det är lätt att vara efterklok:(



Men korven var god och sällskapet trevligt, så vi sitter säkert och skrattar gott åt vår misslyckade fiskeresa om något år. Just nu känns det bara som det var onödigt att ha åkt hela vägen till Västervik. Jag menar vi har ju ett av Sveriges bästa gäddvatten i Blekinge.
Burned!




Inga kommentarer: